terug naar KFDA.be
virtual theater
stream of thoughts

VIRTUAL THEATER

Welkom in ons virtuele theater. Vanaf hier heb je toegang tot de livestreams waarvoor je tickets hebt gekocht, en tot alle talks die gratis toegankelijk zijn.

STREAM OF THOUGHTS

Stream of Thoughts is een programma met ontmoetingen die online plaatsvinden. Voor deze livestreams ontvangen we verschillende spraakmakende gasten, die concepten en onderwerpen als samenhorigheid, kolonialisme, (r)evolutie, overdracht en besmetting zullen aansnijden.

Volgend gesprek

30.05, 17:00

Samah Hijawi, Oraib Toukan & Shuruq Harb – GEANNULEERD

Curator en onderzoeker Samah Hijawi een gesprek hosten met twee andere Palestijnse kunstenaars, Oraib Toukan en Shuruq Harb, om in te gaan op het onderwerp taal als instrument, van poëzie tot de huidige reflectie op de termen die worden gebruikt in de berichtgeving over Palestina.

Vorige gesprekken

09.05, 15:00

Chassol & Saskia De Ville

Bij de opening van Stream of Thoughts zal muzikant en componist Chassol met musicologe en journaliste Saskia De Ville praten over het creatieve proces van Chou.

09.05, 17:00

Korakrit Arunanondchai & Diana Campbell Betancourt

Audiovisuele Thaise kunstenaar Korakrit Arunanondchai, die momenteel No History in a Room Filled with People with Funny Names 5 presenteert in Les Brigittines, neemt ons een uur lang mee langs screenings van een selectie van zijn werk.

13.05, 17:00

Pélagie Gbaguidi & Lisette Lagnado

In gesprek met curator en schrijfster Lisette Lagnado analyseert kunstenares Pélagie Gbaguidi de thema’s ruilhandel en uitwisseling die centraal staan in het artistieke project Zone de Troc II.

15.05, 17:00

Fania Noël-Thomassaint, Mireille-Tsheusi Robert & Sarah Diedro Jordão

Fania Noël-Thomassaint en Mireille-Tsheusi Robert zullen elk een analyse presenteren van de ambivalentie tussen het op hygiëne gebaseerde stigma dat, vooral in tijden van pandemie, op zwarte lichamen kan bestaan.

16.05, 17:00

Cecilia Vicuña & Sonali Gupta

Kunstenares en dichteres Cecilia Vicuña zal een reflectie delen over taal als besmetting en migratie.

22.05, 17:00

Rolando Vázquez Melken & Amanda Piña

Een gesprek tussen choreografe Amanda Piña en socioloog Rolando Vázquez Melken over de genealogie van het koloniale verschil.

23.05, 17:00

The Living and The Dead Ensemble

De leden van The Living and The Dead Ensemble, geleid door schrijver en producent Olivier Marboeuf, en vergezeld van gasten, zullen reflecteren op de thema’s die door hun creaties.

29.05, 17:00

Saidiya Hartman, Okwui Okpokwasili & Adeola Naomi Aderemi

Auteur en onderzoeker Saidiya Hartman en choreograaf en kunstenaar Okwui Okpokwasili denken samen na over de thema’s zusterschap, zelftransformatie en de kracht vinden om zichzelf te construeren.

 
vlaanderen
fwb
Cultuur brussel
regionbxl
bxl la ville
Loterie
Loterie
francophones
visitbrussels
Villo
Bruzz
demorgen
lesinrockuptibles
Klara
Medor
le soir
la premiere
musiq3